Post Reply  Post Thread 
Lakers - Boston Finali
Author Message
05-31-2008, 09:18 PM (This post was last modified: 05-31-2008 09:21 PM by Salih Erden.)
Lakers - Boston Finali
NBA playofflarının en heyecan verici iki takımı finalde karşılaşıyor. Her ikisinin de birkaç maçını izleme fırsatım oldu. Çok zevkli bir final serisi olacağına eminim. Lakers'ta Kobe kariyerinin zirvesinde. Gasol ve Lamar Odom pota altında iyi götürüyor. Oyun kurucu olarak iki alternatifleri var zaman zaman da Kobe'yle hallediyorlar.

Boston'un Garnett-Pierce-Allen üçlüsü skoru sırtlıyor. Ama oyun kurucu ve pivot mevkilerinde sıkıntıları var. Perkins yetersiz, Garnett pivot oynuyor uzun süre. Ayrıca oyun kurucu pozisyonunda Cassell var ama daha doğru düzgün oynadığını görmedim.

Kobe'nin eline çok baksalar da Lakers'ın ilk 5'i bana daha dengeli gözüküyor. Koç Phil Jackson'ın tecrübe farkı var. Saha avantajı da Boston'un.

Kobe farkıyla Lakers favorim...
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-02-2008, 12:16 AM
RE: Lakers - Boston Finali
ben oyumu Lakers'a veriyorum...İyi bir seri izleyeceğiz...
Find all posts by this user
06-02-2008, 10:38 PM
06 Haziran 2008 04.00 BOS-LAL - NTV
09 Haziran 2008 04.00 BOS-LAL - NTV
11 Haziran 2008 04.00 LAL-BOS - NTV
13 Haziran 2008 04.00 LAL-BOS - NTV
16 Haziran 2008 04.00 LAL-BOS* - NTV
18 Haziran 2008 04.00 BOS-LAL* - NTV
20 Haziran 2008 04.00 BOS-LAL* - NTV

Alışık olmadığımız bir saha avantajı sistemi var sanırım NBA'in.
06-03-2008, 12:45 AM
Bizimkinden çok farklı değil aslında. Muhtemelen zaman kaybı olmasın diye gitmişken Los Angeles'taki 3 maçı da aradan çıkarıyorlar. Ankara'da bir maç daha yapıp sonra kalan maçları İstanbul'da oynasaydık değişen fazla birşey olmazdı sanıyorum. Saha avantajı olmayan takım için şöyle bir motivasyon unsuru var; ilk iki deplasmandan birini al, sonra işi kendi sahanda bitirmeye bak.
06-09-2008, 10:24 PM (This post was last modified: 06-09-2008 10:25 PM by Salih Erden.)
Boston'daki ilk iki maçın sonucunda Celtics durumu 2-0'a getirdi. Lakers dün gece maç boyunca özellikle savunmada hayal kırıklığı yarattı. Son 5 dakikada ise olağanüstü bir gayret göstererek farkı 4 sayıya kadar indirdiler. Ama bir ara 22 sayıya kadar çıkan farkın ardından deplasmanda galibiyet çıkarmak çok zor oluyor haliyle. Böylelikle Lakers evindeki maçlardan önce bir avantaj elde edemedi. Şimdi yapmaları gereken evlerinde oynanacak 3 maçı da alıp Boston'a güçlü gitmek olacaktır ama Celtics Rondo, Powe gibi oyuncularından beklenmedik katkılar almaya devam ederse Lakers'ın işi zor.
06-11-2008, 12:16 AM
Bugün Los Angeles'da oynanacak maç kritik bir hal almış. Boston almayı başarırsa büyük ihtimalle sezonu şampiyonlukla kapatır, hatta Los Angeles'dan evine şampiyon bile dönebilir.

Ama ben Boston'un bu maçı alabileceğine ihtimal vermiyorum. İlk iki maçta takımının en skoreri olan Kobe bu karşılaşmada da bu performansını sürdürecek ve Garnett-Pierce ikilisi ile baş ederek skoru 2-1'e getirecektir.
06-11-2008, 07:32 PM
Beklediğim oldu. Kobe'nin muhteşem performansı ve kariyerinin play-off sayı rekorunu kıran Sasha Vujacic'in 20 sayılık performansı; Paul Pierce'in formsuz bir gece geçirmesi ile birleşince Los Angeles seride durum 2-1'e getirdi.

Los Angeles, seride durumun 2-0'a gelmesinin kendisini finallerden koparmadığını gösterdi. Sahasında oynayacağı sıradaki 2 maçı da alabildiği takdirde Los Angeles şampiyonluğa ulaşacaktır.
06-13-2008, 11:42 PM
Maçı yine izleyemedim ama farkın bir ara 24 sayıya çıktığı bir maçı kaybederek Lakers şampiyonluğu bence mucizelere bıraktı.
06-17-2008, 05:41 AM
Los Angeles'taki son maçın son 6 dakikasına sonradan baktım. Lakers üstünlüğüyle geçen maçın son dakikasında Celtics yine Lakers'ın canını yakacaktı ki Paul Pierce'ın yaptığı top kaybı ve Kobe'nin smacı işleri ters giden Lakers'ı rahatlattı. Maçlara genel olarak baktığımızda sanırım galibiyeti yıldızlardan çok diğer oyuncular belirliyor gibi. Lakers'ta Kobe, Gasol ve Odom; Celtics'te Garnett, Pierce ve Allen belli bir standardın altına düşmüyor. Bu üçlüler dışında katkı yapan oyuncular çıkaran takım da kazanıyor.

Boston'un sahasında kupa kaldırabilmesi için Lakers'ın en azından Fisher, Radmanovic ve Vujacic'ten beklenenin üstünde verim alması gerekiyor.
06-18-2008, 08:10 AM
Boston Celtics finalin 6. maçında Lakers'ı büyük bir hezimete uğratarak şampiyonluğa ulaştı. Bir türlü savunmasını oturtamayan Lakers 43 sayıyla NBA finalleri tarihinin en büyük farkına ulaşılan maçtan 131-92 yenik ayrılarak kötü bir kapanış yaptı.

Paul Pierce finallerin en değerli oyuncusu seçildi.

Kevin Garnett sevinçten hüngür hüngür ağlıyor televizyonda.

[Image: kg3_627_080617.jpg]

Biz de tebrik edelim Boston'u, komşumuz sayılır Smile
« Next Oldest | Next Newest »
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this thread |

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1